søndag 29. august 2010

Mening

Fra fredagens MENINGER-spalte i Stavanger Aftenblad:

(siden det var litt vanskelig å lese: Her er teksten:)
Hjemme hos oss går vi stadig tom for plastposer. Sånne som vi bruker til å bære mat og ting og tang vi ikke har bruk for, hjem fra butikken. Dette var en gåte, til jeg skjønte at vi rett og slett må bære mer søppel ut av huset enn vi bærer mat og ting og tang inn! Det er slike mengder embalasje på alt vi bærer i hus, at det tar mer plass enn innholdet. Mango, f.eks., eller laken. En hel bærepose med emalasje for et relativt lite innhold. De er polstret som om de skal i krigen. Men de skal jo ikke i noen krig, bare oppi en plastpose og bæres hjem til meg. Og det hadde holdt med mye mindre innpakning, for jeg lover å bære forsiktig!

mandag 23. august 2010

Fortelling

Biblioteket på Forsand skal ha en utstilling om Islamsk kunst, og jeg har fått det spennende oppdraget å fortelle to fortellinger til barn mens den står der. Nå holder jeg på å lære meg historien til de minste barna. Den handler om lille Ali som får i oppgave å finne det vakreste i det store huset han bor i. Ikke overraksende, er det hverken det mest storslått eller glitrende som viser seg å være vakrest. Men menneskene inni:) Jeg liker fortellingen. Og det er gøy å med teknikker for å lære den utenatt og gjøre den til min. Utstillingen settes opp i morgen, og står en måned.

torsdag 19. august 2010

SMAKEBITER

Noen av arbeidene jeg har gjort siste året.
- ting som er til salgs:
Samlinger med dikt om broer mellom oss,
lest i blesten på Lysefjordbrua sitt 10 årsjubileum i 2008


Håndlagede hefter med korte dikt.
Helt fra jeg var liten og det regnet på hytten om sommeren,
har jeg likt å lage bøker. De er litt mer avanserte nå enn dengang!


 
Dikt trenger ikke være i bøker.
De liker seg godt i bokser, og jeg har laget mange "ord i ekse".


Akvarell med kort-dikt


Collage lærte jeg i fjor høst av fantastike Wenche Sunde,
som plutselig kom flyttende med mann og malerier
til Forsand - og til livet mitt.


En til collage


Akvarell, kommer jeg stadig tilbake til.
Synes ikke alle blir så gode at det gjør noe, men elsker å holde på
med maling og vann som renner rundt og lever sitt eget liv på papiret.

************

BØKER:

 
Diktsamlinger, 2003 og 2007


Intervju med kvinner i Forsand, 2009

*********

Jeg selger bilder og bøker hjemmefra nå, men har planer om å bli med i en nettbutikk. Er ikke så god å selge - ender litt for ofte opp med å gi bort det jeg lager i stedet! Men jeg vil gjerne nå ut med det jeg gjør, så jeg har fått tips om nettbutikk kan være lurt. Kanksje blir det en utstilling en gang og....

onsdag 18. august 2010

Velkommen!

Så var jeg i gang med min egen side på nett. Lenge har jeg leitet etter hvordan jeg kan nå ut med det jeg lager. Og dette, ser bra ut. Velkommen, til deg som vil lese!

Jeg vil legge ut smakebiter av det jeg jobber med. Utdrag av det jeg skriver, eller små bilder av det jeg lager.  Jeg utforsker nye former til diktene jeg skriver. Å putte dem i en bok, er forsåvidt i orden. Men de kan også skrives inn i et bilde for å henge på veggen. Puttes i en boks eller flaske for å gi en opplevelse når de åpnes. Eller henge i en løs og ledig tråd. Min gode venn Eli driver og lærer meg å skrive vakrere, og i dag laget båt- og kunstner-mannen Roy en ny knute til å henge dikt i. Den fikk navnet "flaggstikk med Roy-vri". Jeg har laget mange dikt-bilder i sommer, og det nærmer seg å bli til noe jeg kan våge å henge opp og vise frem. En historikk over ting jeg har laget, følger siden.





For tiden maler jeg hjerter. I alle slags fasonger. De fleste har arr.