tirsdag 27. september 2011

Piemonte

En langhelg i Piemonte har ladet batteriene litt etter den våte, ekle sommeren. Jeg tror jeg må ha aner fra Italia. Der føler jeg meg bare hjemme, med maten, solen, menneskene. Alt er vennlig og passer mitt litt langsomme tempo. Men så har vi bare vært i vindistriktene i nord og rundt Roma. Så neste gang hadde det vært deilig med en lang reise til sør. Å, nå skal jeg drømme om det i vinter! Lurer dessuten på om ikke bildene fra netthinnen fra dette vakre landskapet snart begynner å vise seg i bildene jeg lager. Alt er vakkert, estetisk, gjennomført. De slenger ikke bare opp et bygg og tenker det får vel virke. En lise for sjelen å se så mye fint, for en estetitiker som meg.

Hjemme igjen plalegges bokslepet videre, og i morgen kommer lokalavisen på besøk...

mandag 12. september 2011

Nye lerret

Jeg ble nok bitte litt lei av å lage uro`er, etter å ha laget og hengt opp 80 stk av dem til sommerens utstilling! Nå var det godt å gjøre noe annet. Jeg har laget collage på lerret og gjort ferdig flere akvareller som manglet tekst. Det blir liksom en kombinasjon av tekst og bilde, uanslett hva jeg gjør, så det er bare ikke vits å prøve noe annet. Nå skal jeg legge dem ut på netttbutikken. Har fått et napp, men leiter videre etter steder å henge dem opp fysisk sånn at de får komme seg ut i verden - det tror jeg de gjerne vil:)




 



fredag 9. september 2011

Første kapittel

To dikt fra første kapitlet, kalt VADESTED, i den nye boken ØYEBLIKK:


LITE

Det er veldig lite

litt godhet

et lyttende øre

eller et bål i natten

ikke kan bøte på


*************************


GLANSBILDE


Livet blir for trangt

hvis det må være

koselig hele tiden


Nå ligger boken for salg på Epla, på forlaget sine sider og i flere bokhandlere. - Men boksleppet er ikke er før 5.oktober... Litt merkelig, men okey, så jeg har en del å lære om forlag og bokbransje...

Vi planlegger boksleppet 5. okt, og jeg gleder meg! Det blir kåsseri, sang, gitar, kanskje perkusjon. Og i går traff jeg selveste Eikemo, og inviterte han til å komme og leser dikt. Invitsasjoner fra forlaget skal være på vei ut i posten.



fredag 2. september 2011

Boken er her

Etter en lang selvpålagt pause fra kreativt arbeid i sommer, er jeg igang igjen! Jeg nyter å rive papir, male og lime. Arbeidsrommet mitt lukter igjen lim og vått papir, og jeg er igjen lykkelig over å få lov å drive med noe så givende. Jeg har fått laget ferdig to bilder som ble bestilt i sommer, og begynt på flere andre.

Så kom boken i posten! Der lå den og smilte og jeg tenkte: - Hjelpe meg, er du der alt? Den er fint, det må jeg ærlig innrømme. Men den er liksom ikke min lenger. I den lange, krevende prosessen med å lage ferdig en bok, må jeg kvitte seg med den bit for bit. Så når siste bilde til forsiden var sendt rett før ferien, sendte jeg den bokstavelig talt ut av hjerte og tanke. Litt har jeg vel tenkte på den i sommer. Men den var likevel langt vekke, da den plutselig kom i posten. De som har forhåndsbestilt den, har fått den, og jeg har fått en ladning å selge. Så nå er utgivelsen i gang. Det kjennes ekkelt å måtte selge og alt det der, så jeg tenker mest på det som er gøy med det hele. Boksleppet, tror jeg blir gøy! Det blir sang og musikk og noen uroer skal få være med, og jeg har verdens beste sjef som hjelper til å lage det på biblioteket. Jeg begynner å skjønne vitsen med forlag, for de tar seg av innbydelser og en hel del salg og annet som jeg har brukt evigheter på før. Kort sagt, det er noe jeg ikke gjør aleine. Alt blir gøyere da.
Og boksleppet blir:

                    5. okt kl 1930 på Forsand bibliotek