tirsdag 28. januar 2014

På eventyr!

De siste månedene har vært travle i mitt trøtte lille hode, for en stor bestemmelse har blitt tatt: Jeg har søkt på skriveutdanning fra høsten! Egentlig bestemte jeg meg i oktober, men med store bestemmelser følger mye arbeid. Ett stort var søknaden: Tre uker, har jeg holdt på å skrive på en 15 sider tekst, som selvfølgelig måtte sitte som støpt. Men jo mer jeg skrev jo dårligere syntes jeg det var og til slutt sa min største støttespiller i dette, Kari, at nå måtte jeg se å få sendt den, punktum. Så nå ligger den klar for vurdering i Tromsø, Lillehammer og Bergen.

Men så var det alt det praktiske. Det største spørsmålet var hva Harald ville gjøre. Og til min store lykke, kom han til at han vil være med! Vi har snakket om å reise fra Forsand og se mer av verden mange ganger. I vår var det han som begynte på et arbeid - som desverre stanset - med å bygge en yrkesskole i Liberia. Da var ikke jeg klar til å være med. Før det, har jeg vært på vei til en by og mer input og flere valg mange ganger, uten at han har vært klar. Nå er vi der begge. Og når vi først skal reise på eventyr, så tar vi ikke et hus med på ryggen. Så det selger vi, i stedet for å leie ut. Etter studieåret er over, kjøper vi noe nytt, ett eller annet sted. Og hvis jeg ikke kommer inn på skole.... Da finner vi på noe annet!

Nå har vi fortalt det til alle som er viktige for oss, og det var viktig å gjøre sånn at ingen skulle få det via bygdesnakket. Det har vært krevende, men jeg er jo glad for at det har vært så mange gode tilbakemeldinger. Tenk hvis vi ikke hadde noe å reise fra, etter 17 år i Forsand!, sier jeg til meg selv når jeg kjenner dette er vanskelig. For det er det, jeg har mye her som jeg bryr meg om. Foreløpig ser det ut som at huset skal for salg i mars, om jeg kommer inn på skole, får vi vite i april/mai, og vi reiser i starten på juni. Så skal vi finne et sted å bo, og mannen en tømmermann-jobb.... Planen kommer sikkert til å ryke, men da lager vi en ny. For nå skjer det!

torsdag 16. januar 2014

Vandreutstilling

Endelig har jeg fått levert boken som skal være med på vandreutstillingen Ope Dør. Alle som har tilknytning til Ryfylke kunne melde seg på, og så skal alle arbeidene ut og vandre i hele området i rundt fjordene her i løpet av våren. Det var et slit med viljestyrke å få den ferdig! Først hadde jeg laget èn stor en, som jeg ikke syntes passet likevel. Så gikk jeg igang med en ny. Men  å lage noe til en spesiell begivenhet, som jeg egentlig ikke vet noe om, DET ble vanskelig! Å lage en bok, krever mange runder og tørking og pressing mellom hver. Jeg gikk rundt meg selv og kom ikke gang mellom rundene. Til slutt endte jeg opp med en bok klissvåt av lim som lå til tørk foran vifteovnen i går. I dag ble den pakket inn og levert. Puh!

Holder på med et annet stort skriveprosjekt for tiden, og det gjorde også sitt til at det var vanseklig å rive seg løs. Nå må jeg gå tilbake til det.

søndag 5. januar 2014

Bestemmelse


Det er en stund til påske, men jeg har likevel begynt å tenke på SPOR-utstillingen i Palmehelgen, for den krever at jeg har endel visuelle arbeider å henge opp. Før jul ryddet jeg i ateilèet og fant nesten ferdig arbeid, som har lagt og ventet og fristet hele romjulen. Disse dagene har jeg gått i gang og laget ferdige bilder og gjort om noen misslykka ting. Det er en god følelse. 

Nå skal jeg skrive fremover, og det krever en bestemmelse, for det er så lett og ta fatt i og gjøre noe visuelt av det skriver - lage en collage eller et fat. Det viser igjen, og er gøy å lage. Men som jeg har kjent mange ganger før: Jeg går tom uten å ha noen nye tekster å jobbe med.

Om et par uker skal jeg levere en stor håndlaget bok til en vandreutstilling i Ryfylke, som heter Ope Dør. Men den er nesten ferdig. Så nå kaster jeg meg ut i skrivingen for resten av dagen. Bestemmelse tatt!