onsdag 21. mai 2014

Flytting


Vi pakker. Bærer ut på ting som skal lagres, rydder og sorterer det som skal med. I ett år skal vi bo i leilighet, og vi skal ha med oss minst mulig for å leve enklere det året. Jeg gleder meg! Til å ikke ha hus og hage og båt å stelle med. Samtidig gir tanken meg lett panikk: For hva skal jeg bruke sommeren til, uten alt dette og i tillegg alle venner og familie??? Det eneste jeg vet jeg skal den tre måneder lange ferien jeg får, er at jeg skal få igang skrivingen igjen. For det har vært elendig med den, så lenge vi har holdt på å selge hus og alt det andre praktiske som har fylt opp hode og kropp og sinn så til de grader at det ikke har vært plass til noe annet. Jeg er sliten og lei av å pakke og si farvel til alt og alle jeg er glad i og har brukt tid og krefter på siste årene. Samtidig er jeg klar for å reise og gleder meg til å komme frem neste søndag og starte det som skal bli livet vårt for ett år. Og tror jeg kan trenge en lang pause. Til å koble ut, gå lange fjellturer, og til å skrive meg varm til skolestart.





Dette bildet skal i alle fall med til Lillehammer! Plakaten fant jeg på en utedo i Autralia for 9 år siden. Jeg spurte eieren - en keramiker - om han hadde flere eksemplar av den. Det hadde han ikke, men jeg måtte bare ta bilde av den. Så det gjorde jeg, og hjemme igjen, fikk jeg Morten Haugen til å lage et bilde og trykke det på det lille reklametrykkeriet sitt - Arytex - som jeg brukte til sånne små gøye oppdrag, helt til han la ned, desverre. Og dette, er hva jeg skal trene på i året som kommer. Foreløpig har jeg ikke kommet lenger enn til pkt 2, og får det ikke til!

tirsdag 6. mai 2014

Hus solgt

Huset er solgt! Onsdag ettermiddag, vi holdt på å pakke for å reise til Bergen for en lang helg, kom et ungt par og ville se på huset. Vi var sånn passe motivert, lei av å ha et ryddig hus og vise det frem når som helst, men sa selvfølgelig ja. De så, vi reiste og tenkte det var det, nok en gang. Men på veien nordover fikk vi et bud! Etter et par runder frem og tilbake, kom beskjeden fra megleren, på siste ferge kl 22 om kvelden, om at huset var solgt! En stor følelse av frihet seg innover meg, der jeg satt og så på den blå fjorden etter solen hadde gått ned. Nå er alt mulig, nå ligger fremtiden der uten noe i veien.
 
Vi har gått og sagt farvel så lenge nå, at følelsene er klare for å reise. Det gjenstår bare å pakke tingene våre. Og jeg gleder meg enormt til neste år! Da skal jeg ikke involvere meg eller bruke kreften på NOE annet enn bare det å skrive og lære. Det har jeg lovet meg selv, og nå har jeg skrevet løftet ned.