fredag 25. april 2014

Referat fra en utstlling

SPOR-helgen ble en krevende opplevelse..... Vi hadde folk på visning helgen før. Og var i Lillehammer og fikk ordnet leilighet og jobb til mannen samme uken. Hjemme igjen var det bare å gå i gang å tømme stuen for møbler, hentet frem alt jeg hadde i atelièret og henge det opp. Store og små bøker lå på bord og hang fra taket sammen med uroer, og collager i alle slags former hang på veggene. Vi skulle ha en forteller på besøk, så vi ville ha noe gøy for barna, og bestemte oss for å male på egg. De fikk vi av eggebonden i Haukali, og Anne kom og hjalp oss med å lage dem. Så mens jeg hamret spiker og laget hull i stueveggene og hang opp på bilder og prøvde og feilte og svettet, drev hun og mannen og blåste på egg til tomme skall, til vi hadde en hel bakebolle full av gult innhold. I løpet av helgen lagde mannen vafler og eggedosis, og da gikk det ikke på antall egg, men på antall øser med egg.

Lørdag kom det ikke så mange folk, men de som kom hadde tid og ble en stund. Barn malte på egg og de voksne gikk rundt og leste på dikt. Jeg opplevde som mange ganger før, at diktene åpner for tanker, og det kan komme fine samtaler og undring ut av dem. Da blir jeg VELDIG glad, og synes at jeg tross alt har fått til noe her i livet. Søndag var det mye mer folk, jeg var enda mer sliten, og synes det ble for mye av alt. Heldigvis var det noen gode møter da også, men mange var liksom ute på rush for å komme gjennom hele løypen av utstillere.

Men jeg solgte kjempemye. Og at det var påskeuke etterpå, uten planer og med mye sol til å sitte i hagen og være i robåt og gå på fjellet i. Så jeg har kommet meg litt ovenpå nå. Er lettet for vi har funnet sted å bo, men litt stresset fordi huset ikke er solgt enda. Det var vært folk og sett på, som vurderer å flytte til Forsand men har bestemt seg for å vente. - Så lite er markedet inne i en fjord. Det er bare å vente.

Men siste helgen i mai reiser vi uansett, og det er ikke hvor som helst vi skal bo neste år: Vi har fått leilighet i gjestehuset på Johannesgården, som er et tidligere retreatsted. Nå er det overnatting for pilegrimer, siden leden mellom Oslo og Trondheim går like forbi, og med kapell som nærmeste nabo: http://www.johannesgarden.no/

fredag 4. april 2014

SPOR14

 
Om en uke er det SPOR igjen. Vi er 16 som skal stille ut, vise frem og servere det vi lager - samtidig. Kartet gjestene skal gå etter og besøke oss er klart og levert ut vidt og bredt.
 
Midt oppi salg av hus og jakt på nytt sted å bo og smertefulle farvel, er det godt å tenke på å lage til en utstilling. En påminning om at verden går videre, noe er normalt fortsatt. Vi skal tømme stuen for møbler og stille ut bøker og bilder der. Jobben er å få små, flate bøker til å bli visuelle, og et har vi tenkt ut forskjellige løsninger på som det blir spennende å se om fungerer! Nå når det har vært så vidunderlig vårsol hele uken, har jeg vært ute og malt og skrevet på stoler som vi ikke kan ta med oss. De skal få nytt liv i en ute-kafè - hvis det blir vær.... (Hvis ikke, blir det inne-kafè.) Vi skal lage litt gøy for ungene, og hovedattraksjonen blir Anne Kristin som kommer og har fortellerstund.
 
Så det skal skje ganske mye, ser jeg når jeg skriver det ned. Og jeg gleder meg veldig! Siste utstilling fra atelièr Mellomrom, avd. Forsand. Hvor neste blir... vet vi ikke enda.